Teknisk info.

FDV

Her kan du laste ned FDV-dokument for innerdører.
Her kan du laste ned FDV-dokument for ytterdører.

Her kan du laste ned Monteringsveiledning for ytterdører.

Brannklassifiserte dører

Norsk Dør kan levere brannteknisk og lydteknisk klassifiserte dører. Alle slette dører, enten malt eller med finèr, kan leveres i ulike klasser. Det er viktig at monteringsveiledningen for slike dører følges nøye.

Kjøleroms- og badstudører m.m

Norsk Dør produserer også kjøleromsdører og badstudører. Alle våre modeller av fyllingsdører kan leveres som kjøleromsdør. Dermed får du også her et gjennomført innemiljø. Badstudører leveres panelt, med eller uten glass. Kottdører, loftsluker og skyvedørskarmer er også en del av vårt produktsortiment.

Overflatebehandling

Det er viktig at dører og karmer blir overflatebehandlet for å beskytte mot støv, fett o.l. Dette er en jobb du bør overlate til oss, dersom resultat og kvalitet skal bevares på beste måte. Se ellers avsnittene om vedlikehold og garanti.

Glass

Alle innerdører med glass leveres med 4mm klart glass som standard. Vi tilbyr i tillegg mange andre typer glass. Sotfarget eller klart, med eller uten ornament, med eller uten fasett, eller frostet type "Satinato"

Beslag

Våre dører leveres med justerbare hengsler med gjennomgående låsebrikke i metall som standard. Dørene kan da brukes som venstre- eller høyredør. Standard låskasse fra Bjørkboda kan også tilpasses vandringen ved å trekke ut reilen og vri denne 180 grader.

Hvite dører og karmer leveres med hvite beslag og låskasse som standard, for å skape visuell helhet. Husk at du mot tillegg også kan få beslag i rustfritt stål eller polert messing.

Vedlikehold

Ferdigbehandlede dører krever lite vedlikehold. Rengjøring gjøres med lett fuktet klut, om nødvendig tilsatt litt mildt rengjøringsmiddel. Tørk etterpå av med ren, tørr klut.

Ubehandlede dører bør behandles umiddelbart. Det er viktig at begge sider får samme behandling samtidig. Vær observant på at feil som kan skyldes egen overflatebehandling ikke dekkes av garantien. Alle treslag, særlig bjørk og furu, er vare for svingninger i temperatur og fuktighet.

Mange har for tørt inneklima. Våre innerdører trives best i hjem der luftfuktigheten er som anbefalt også for mennesker, dvs en relativ luftfuktighet på 40-60%. Ved verdier under dette bør luftfukter benyttes. Ytterdører rengjøres på samme måte. Malte ytterdører bør behandles med bilvoks 1-3 ganger årlig eller ved behov. Følg vedlikeholdsråd og monteringsanvisning.

Kvalitet

Våre kvalitetsrutiner sikrer deg at dørene dine blir fremstilt av de beste råvarene. Vår lange erfaring innen bearbeiding av tre er din trygghet for kvalitet i både form og funksjon. Selv om vi har moderne maskiner som gir presisjon i alle detaljer, vil mennesker med fagkompetanse alltid være grunnlaget for vår kvalitetsgaranti.

Kontakt oss

Har du spørsmål om våre produkter? Send oss en melding i skjemaet under

Showroom

På fabrikken har vi et utstillingrom hvor du kan se et utvalg av våre produkter. Ta gjerne kontakt om du vil komme på besøk og få informasjon om hvilke løsninger vi kan tilby.

Se kart og veibeskrivelse her

Finn din forhandler

Norsk dør har forhandlere flere steder i landet. Finn din nærmeste forhandler her. Har vi ikke forhandler i i ditt nærområde må du gjerne kontakte oss, så leverer vi direkte til din adresse


Finn din forhandler

Brosjyre, nye priser fra 1. oktober 2023

Her kan du bla i vår siste brosjyre med oppdaterte priser gjeldende fra 1. oktober 2023. Stort utvalg av både innerdører og ytterdører.


Se i brosjyren